WIE BEN IK

Profiel foto Roy Beukers

Naam: Roy Beukers
Geboortedatum: 08/08/1994
Lengte: 1,92
Woonplaats: Petten
Club: WV West-Frisia
Team: Beukers - Pearl Izumi Biketeam.nl
Categorie: Elite

Het verhaal:
Toen ik 8 jaar was ben ik samen met mijn vader naar een Rabobank-clinic in Den Helder geweest. Ook mijn vrienden Joonas en Jos gingen mee.

Daar kregen we les van Adri van der Poel en ik heb daar mee gedaan aan een wedstrijd. Dat vond ik zo leuk, dat ik lid ben geworden van Alcmaria Victrix.  Toen ging ik wat meer trainen en wedstrijden rijden. Elk jaar ging het wat beter en nu rij ik al bijna 3 jaar Landelijke Jeugdwedstrijden, en kan niet wachten tot ik wedstrijden in België en Duitsland kan rijden! In 2006 werd ik voor het eerst Nederlands Kampioen. Ook werd ik winnaar van het landelijk Jeugdklassement dat jaar. In 2007 kon ik weer Nederlands Kampioen worden en mag dus weer een jaar in het Rood-Wit-Blauw rijden. 

Elk jaar ging het wat beter en na 3 jaar landelijke wedstrijden te hebben gereden en 2x Nederlands Kampioen MTB geworden te zijn ging ik vorig jaar met het Biketeam ook in het buitenland wedstrijden rijden.

Dat was mijn eerste jaar als nieuweling en pas later in het seizoen was ik gewend aan de langere wedstrijden en zwaardere parkoersen en tegenstand. Op het NK werd ik in 2009 10e. In de winter van 2009/2010 heb ik hard getraind en ook wat cyclocross wedstrijden gereden om sterker te worden.

In 2010 hoop ik dus weer betere uitslagen te kunnen rijden!

Wonder boven wonder
De openingswedstrijd van 2010 in Berlicum ging super goed. Ik won meteen de eerste wedstrijd en voelde me erg sterk. Maar al snel kwam er een tegenslag. Ik kwam hard ten val door een ketting breuk tijdens de start in Norg. Ik lag helemaal open en had erg veel last van mijn knie. Toch probeerde ik zo snel mogelijk weer op de fiets te zitten en wonder boven wonder won ik die week daarna de wedstrijd in Havelte!

Ik herstelde snel en het trainen ging ook erg goed. Maar helaas kon ik door onbekende redenen telkens niet voluit in de wedstrijden. Er werd gedacht aan hooikoorts of ziekte van Pfeiffer, maar in de bloedonderzoeken was niets te zien. Ik ging gewoon door met trainen in de hoop dat ik het NK in Zoetermeer wel weer bij de top mee kon rijden. Maar met een 13e plaats viel ook dat viel erg tegen… Aan het eind van het jaar ging het gelukkig wel weer een stuk beter en in 2011 ga ik kijken hoe het gaat als 1e jaars junior!